LIVRARE GRATUITA IN BUCURESTI! (Luni-Sambata intre orele 8:00-20:00)

0732.85.34.23 ginsengilhwa10@gmail.com

Compozitia Chimica a Ginsengului


1. Compozitia de Ginsenozide

In 1854, Garriques din SUA, a izolat o saponina din ginsengul american, Panax quinquefolium L., si a numit-o “panaquion.” 

In 1957, aproape un secol mai tarziu, omul de stiinta Dr. Breakhman, din Rusia, a publicat o monografie intitulata Panax ginseng (Zhen-Shen). In monografie, el sugereaza ca saponina este o componenta activa. De asemenea, a prezentat o teorie de adaptogen, care descrie cum componenta activa de ginseng coreean imbunatateste abilitatea fizica. Componenta activa a fost numita “adaptogen.” 

La scurta vreme dupa aceasta, oamenii de stiinta japonezi S. Shibata si O. Tanaka au reusit sa izoleze si sa caracterizeze ginsenozidele din ginsengul coreean. Munca lor a servit ca o piatra de temelie in dezvoltarea cercetarii ginsengului.

Ginsenozidele sunt compuse dintr-o parte glucidica (Glicon) si o parte neglucidica (Aglicon). Agliconul, coloana vertebrala a ginsenozidelor, este clasificat in trei tipuri: protopanaxadiol, protopanaxatriol si acid oleanolic.

In 1964, Shimata a numit compozitia de saponine ca ginsenozide, insemnand elemente de zahar gasite in ginseng. Pana acum s-au descoperit mai mult de 29 de tipuri de ginsenozide in ginsengul coreean: Ra1, Ra2, Ra3, Rb1, Rb2, Rb3, Rc, Rd, Re, Rf, Rg1, Rg2, Rg3, Rh1, Rh2, 20-Gluco-Rf, etc.

sub_contents_08

 

 Continutul de ginsenozide in produsele ILHWA 

sub_contents_09

 
2. Zaharide.

Ginseng (radacini proaspete / radacini uscate / extract) contine circa 60%-70% din diverse tipuri de Carbohidrati, Ramnoza, Fructoza, Glucoza, Zaharoza, Maltoza, Etc. (ca să nu mai vorbim despre saponine)

 Continutul de zaharuri in produsele de ginseng: 

sub_contents_10


3. Acizi Organici.

Acizi Organici Nevolatili: Acidul Citric, Acidul Malic, Acidul Succinic, Acidul Ketoglutamic, Acidul Piruvic, Acidul G

Acizi Volatili: Acidul Acetic, Acidul Propionic, Izo-Butiric, N-Butilic-Izo Valeric, Acid N-Valeric, Acid N-Caproic, N-Butiric si altii.

4. Nutrienti Liposolubili.

Ginsengul contine aproximativ 2% nutrienti liposolubili. Continutul brut de lipide si lipide purificate este dupa cum urmeaza:  sub_contents_11

 Acizii lipidici din ginseng consta in: Acid Miristic, Acid Palmitic, Acidul Palmitoeic, Acidul Stearic, Acidul Oleic, Acidul Lleic, Acidul Arahidonic, Acidul Linolenic, Acidul Behonic, Acidul Lignoceric Erucic si Acid Nervonic.

5. Compusi Nitrati.

Compusii Nitrati (15%) consta in Proteine, Aminoacizi, Acizi Nucleici Peptida, Alcaloid, etc., si

Aminoacizi: Acidul Aspartic, Treonina, Serina, Acid Glutamic, Glicina, Alanina, Valina, Cistina, Metionina, Izoleucina , Leucina, Tirozina, Lizina, Histidina, Arginina, Prolina, si altele..  

 

6. Vitamine si Minerale.

Vitamine: Niacina, Acid ascorbic, Acid Pantotenic, Biotina, Acid Folic, Riboflavina, etc
Minerale: P, K, Ca, Mg, Al, Fe, Cu, Zn, Mo, Mn, etc.


7. Altele

Exista de asemenea compusi organici precum Acidul Salicilic, Vanillic Acid, P-Hydroxycinnamic acid s.a.m.d.